Pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne trgovine Neskončno Zdravje, ki jo poganja WordPress, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Neskončno Zdravje (v nadaljevanju »e-trgovina«) upravlja podjetje Zavod Infiniti, Grosuplje ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem e-trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje e-trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja)

– kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami)

– dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu,

naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

– pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano,

ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

– način plačila in dostave

– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem,

če in koliko stane kupca vračilo artikla

– pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba e-trgovine ažurira in spreminja. Cene so predstavljene kot Vaše cene. Vaše cene (spletna cena) oblikuje ponudnik sam in velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR ali preko sistema PayPal ali splačilom s kreditno kartico.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– na željo stranke plačilo na TRR podjetja po poslanem predračunu

-plačilo preko PayPal sistema

-plačilo s kreditno kartico

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški.

Cene

Spletna cena (vaša cena) velja za vse.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, razen v primeru časovno omejene akcije.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila).

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo po elektronski pošti ali telefonu ponudnika.

2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri zalogo in/ali dobavljivost naročenih artiklov, naročilu dodeli status »v pripravi« oziroma z razlogom zavrne.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja čim hitrejše dobave kontaktira kupca na njegov elektronski naslov. S potrdilom o naročilu s statusom »v pripravi« ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti, da je naročilo v obdelavi.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odpremljeno: Ponudnik v razumnem – najkrajšem možnem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Kupec prejme obvestilo – potrdilo o naročilu s statusom »odposlano«.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov nina@neskoncno-zdravje.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeto blago lahko vrne v spremenjeni ali nespremenjeni količini.
Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca ali na PayPal račun kupca ali na kreditno kartico kupca.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na računu, ki predstavlja garancijski list. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil glede garancije, navedenih na računu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na računu.

Vračilo artiklov

V primeru nedelovanja artikla, skrite napake ali napačno naročenega artikla je stranka upravičena do zamenjave za enak delujoči artikel oziroma do zamenjave za ustrezen artikel z doplačilom, če gre za dražji artikel oziroma do vračila razlike, če gre za cenejši artikel, oziroma ima možnost odstopiti od pogodbe v prej navedenih rokih.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila

– pošiljatelj bo jasno razviden

– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne

– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil

– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne

uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec lahko telefonsko ali po elektronski pošti poda svojo pritožbo.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova nina@neskoncno-zdravje.si.Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora.

To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Zavod Infiniti, Grosuplje.Scroll to Top